BIO

NL / EN

Saskia groeit op in Bussum, in een muzikaal diverse omgeving. Als kind bespeelt Saskia veel verschillende instrumenten waaronder blokfluit, dwarsfluit, trompet, elektrisch en akoestisch gitaar.

Op haar 12e, wanneer ze met dwarsfluit deelneemt aan de Muziekwedstrijd in Huizen, ziet ze voor het eerst een cello. Dit instrument maakt bijzonder veel indruk en op haar 15e besluit zij cello te gaan spelen.

Na 3 jaar les aan de Gooische Muziekschool begint Saskia haar studie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Twee voorbereidende jaren leiden tot een Bachelor-studie (bij Paul Uyterlinde) met een minor barok continuospel.

Tijdens haar studie volgt Saskia masterclasses bij Daniël Müller-Schott en Shmuel Magen in Jeruzalem.

Samen met Elianne Anemaat is ze initiatiefneemster van cello-rockband Sundqvist (2004-2007). Ze componeren muziek voor cello en drums en spelen in 2006 als support act van bekende metalband After Forever (Floor Jansen).

Saskia speelt ook even basgitaar en Perzische kamancheh, maar cello blijft haar hoofdinstrument. Uiteindelijk volgt in 2012 een diploma Master of Music Cello (Paul Uyterlinde en Dmitry Ferschtman).

Na haar afstuderen vestigt Saskia zich als freelance uitvoerder en docente in Amsterdam. Ze werkt in diverse ensembles met koren en solisten (olv Jan Quintus Zwart, Martin Zonnenberg), in verschillende strijkensembles en met producer en zanger Guflux. Ze neemt deel aan studio/tv-opnames (It Takes 2, Waylon, Dick Kok, Nederland Zingt, Toscaanse Bruiloft). Ook speelt Saskia met strijkkwartet en pianotrio gedurende 3 jaar serie's concerten op cruise-schepen.

Als cellodocent ontwikkelt Saskia zich tijdens en na haar studie met een minor Onderwijskunde, enkele privé-leerlingen, en vervangwerk op verschillende muziekscholen. Na haar afstuderen start zij daarbij met het geven van groepslessen cello in het basis- en middelbaar onderwijs bij het Leerorkest, en enkele jaren later ook via PI - Muziek voor Kleuters, in Bilthoven. Saskia geeft privéles bij Globe Centrum voor Kunst en Cultuur in Hilversum en Weesp, en via haar eigen praktijk in Amsterdam en Bussum.

2 Bio.jpg